animale de companie
Tags:  rozatoare   chinchila   tortura animale

Iubeste Chinchila si nu blana ei!

Chinchila este un animal din familia rozatoarelor semanand in acelasi timp cu un iepure si cu o veverita. A adopta o chinchila ca animal de companie este o moda noua, dragalasul animalut fiind crescut de obicei pentru blana sa pretioasa din care se confectioneaza obiecte vestimentare. E o cruzime avand in vedere cat de micut, delicat si fricos este animalutul in discutie.

Nu te sfatuiesc sa porti haine de chinchila ci sa iti achizitionezi una pe post de pet. E adevarat ca satisfactiile tale vor fi legate mai putin de comunicarea cu ea si mai degraba de aspectul placut, de bucuria mangaierii, de exotismul prezentei si de eventualele ghidusii pe care le va face. Nu vei putea insa sa inveti o chinchila sa raspunda la un anumit nume sau la comenzi specifice.

Acest lucru este compensat de faptul ca chincila este un pet cu pretentii minime, care nu iti va face necazuri, pe care nu trebuie sa il plimbi si caruia nu trebuie sa ii aplici cine stie ce tratamente costisitoare.
Pentru a o gazdui ai nevoie de o cusca de sarma asemenatoare cu coliviile pentru pasari pe care o vei captusi in partea de jos cu talaj din lemn de rasinoase.

Hrana o vei gasi in magazinele de specialitate si consta in concentrate pe baza de cereale ce contin doza necesara de vitamine si minerale. Este bine ca de doua ori pe saptamana sa o hranesti cu fan sau lucerna ca sa isi toceasca incisivii. Apa trebuie fiarta sau lasata sa se decanteze timp de 24 de ore si trebuie schimbata la fiecare doua zile.
Pentru intretinerea frumusetii blanii se recurge la o baie cu un nisip special asemenator cu cel din zonele de unde este originar animalul. Acest nisip are rolul de a indeparta excesul de sebum.

Cam asta ai tu de facut pentru a avea o chincila frumoasa si sanatoasa. In schimb ea iti va umple sufletul de bucurie fiind extrem de jucausa si de dragalasa.

http://www.egirl.ro/Chinchila-un-animalutz-la-moda,a1705.html
Tags:  rozatoare   chinchila   tortura animale


1 comentarii

Lorina - 24.06.2010
:))) ce fel de "loc" unde te poti documenta !!!..lemn de rasinoase? toata lumea stie ca talajul nu trebuie sa fie din lemn care contine rasina..pur si simplu si la medicii veterinari nici p site`uri nu poti gasi ceva folositor pentru ati ingriji corespunzator micul animalut
Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici