animale de companie
Tags:  pesti   acvariu   amenajare   apa dulce

Acvarii cu apa dulce

 Vedeti cati pesti puteti gazdui, tinand cont de marimea acvariului. O regula generala este de a permite 6 centimetri de peste pentru fiecare 3 litri de apa.
Cumparati pestele de la un magazin recunoscut. Doriti pesti sanatosi. Un semn bun ce arata ca vanzatorul stie despre ce vorbeste este felul in care se prezinta acvariul. Pestii par fericiti? Asa va imaginati ca va arata acvariul dvs dupa ce va fi terminat? Daca vedeti lucruri moarte ce plutesc in acvariu, cautati in alt loc.
Cititi despre pestele pe care il doriti. Unii pesti au nevoi speciale, fie temperatura, nivelul de chimicale, dieta sau compatibilitatea cu alti pesti.
 Luati pesti ce prefera sa fie in grup. Problemele de compatibilitate sunt minime si este usor sa vedeti daca pestii se comporta ciudat.
 Rezistati impulsului de a cumpara cate un peste din fiecare specie ce va place.
 Intrebati vanzatorul de probleme legate de compatibilitate cu pestii pe care ii aveti deja.
 Evitati sa impresionati lumea cu pesti piranha. Acesti pesti timizi au neplacuta onoare de a manca si alti pesti. Nu numai ca sunt scumpi dar au si probleme legate de boli si paraziti. Sunt pesti ce umbla in grup, dar trebuie sa fie bine hraniti, in caz contrar putand sa se manance intre ei.
Ganditi-va la un peste rechin Bala, un peste ce arata bine. Cresc pana la 30 de cm asa ca daca nu aveti conditii de acomodare mai bine nu va cumparati.
Evitati pisicile de mare. Sunt pradatori si au tendinta de a creste. Si cresc. Si cresc.

 Sfaturi
Inainte de a pune un nou peste in acvariu, tineti-l cateva zile in carantina.
Atunci cand aduceti noul peste acasa, inveliti punga in ceva opac. Cel mai simplu este sa il puneti intr-o punga de hartie.
Introduceti pestele in noul mediu usor. Egalizati temperatura apei tinand punga in apa din acvariu. Adaugati periodic apa din acvariu.
Pentru primele zile lumina trebuie sa fie minima.
Asigurati-va ca exista destule locuri unde pestele dvs se poate ascunde.
Nu adaugati mai mult de 4 pesti o data; nu doriti sa creati un dezechilibru chimic in acvariu.

Atentie
Feriti-va de pestii aurii, deoarece nu sunt cu adevarat pesti tropicali si au nevoie de temperaturi mai joase decat alte specii. De asemenea au tendinta de a avea mai multe probleme de sanatate.
Pestii cutit sunt o achizitie suspecta pentru acvariu. Daca pestii incep sa dispara din acvariu, aveti grija la acest pradator nocturn.

http://www.itips.ro
Tags:  pesti   acvariu   amenajare   apa dulce

Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: