animale de companie
Tags:  pesti   acvariu   amenajare

Un acvariu pentru incepatori

Un acavariu in general este usor de ingrijit, ai nevoie doar de cateva ore la sfarsit de saptamana pt a-l curata. Inainte de a cumpara pestisorii trebuie sa cumperi un acvariu si acesoriile pt acestia. Este bine sa cumperi un acavariu spatios, dar marimea lui depinde si de marimea si numarul pestilor. Pentru a te obisnui sa ii ingrijesti e bine sa ai mai putini pesti la inceput.

Acvariu trebuie accesorizat, poate fi decorat cu pietricele, casaute si plante in care pestii se pot ascunde.Importante sunt si echipamentele auxiliare: filtre, aerarea, iluminare, un termometru si un miniciong cu care sa pote lua pestele  din acavariu . Toate aceste se gasesc in magazinele de profil.

Inainte de a alege pestii trebuie sa stiti ca exista pesti de apa dulce si de apa sarata . Daca doriti pesti marini acestea sunt putin mai greu de intretinut deoarece sunt mai pretentiosi.  Daca doriti pesti mai putin pretentiosi puteti opta pt niste pesti exotici cum ar fi guppy, carasii aurii, zebrele.

Daca cumparati pesti noi e bine sa iti tineti cateva zile in carantina  pentru a preveni - in cazul in care sunt bolnavi - imbolnavirea celorlalti.

Pestii trebuie cumparati din magazinele de specialitatea. Acolo gasiti diferite specii, iar modul de ingrijire a lor este mult mai bun decat la cei cumparati din piata.

Pestii sanatori sunt alerti, au  inatotoarele intacte, sunt vii colorati. Un peste bolnav este lent, se ascunde in colturile acvariului, are pete albe sau rosietice pe corp si inotatoare. Sa nu cumparati niciodata pesti dintr-un acavriu unde este  un peste mort sau cu aceste punbcte albe sau rosii pe inotatoare.
Tags:  pesti   acvariu   amenajareAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestilePungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici