animale de companie
Tags:  pesti   acvariu   amenajare

Pot muta acvariul cand e plin?

A sosit vremea sa te muti la casa noua, sau poate trebuie sa muti lucrurile dintr-o camera pentru a face curatenie in ea. Printre aceste lucruri se afla si acvariul tau plin cu substrat, pietris, plante si pesti. Iti pui problema, pentru a scapa mai usor de treaba mutatului daca nu e mai bine sa iei pur si simplu acvariul in brate si sa-l muti, cu tot ceea ce se afla in el, fara sa mai scoti nimic afara.

Acest lucru nu este cu putinta! Oricat de mic ar fi acvariul tau, nu-l muta niciodata cu tot cu pesti inuntru. Scoate pestii afara, pune-i intr-o punguta cu apa luata din acvariu si da-le drumul iar in apa abia cand acvariul este pus in noul loc. Gandeste-te ca altfel pestii vor suferi nu doar traume psihice si foarte multa teama, dar vor fi si loviti de peretii vasului si pot chiar sa moara.

Bine, ai scos pestii dar speri sa scapi fara sa fie nevoie sa golesti tot acvariul? In primul rand nu e bine sa pastrezi toata apa pentru ca se va varsa. Daca acvariul este mic sau mediu poti incerca sa-l muti cu grija dupa ce l-ai golit partial. Daca ai un acvariu mai maricel, insa, nu incerca sub nici o forma sa-l muti cu tot cu continut. De ce?

Acvariile sunt proectate in asa fel incat pot fi mutate doar goale, nu si pline. Nici un producator de acvarii, oricat de buna calitate ar fi acestea nu-ti vor garanta ca poti muta in siguranta acgvariul cu tot cu continut. Despre ce e vorba de fapt? Peretii de sticla ai acvariului sunt lipiti foarte bine intre ei, si pot rezista la presiunea destul de puternica pe care apa o exercita asupra lor, dar numai daca acvariul este asezat stabil pe o suprafata plana.

Daca tu te hotarasti sa iei in brate acvariul sau sa-l asezi pe un suport care se misca, presiunile cauzate asupra peretilor acvariului de apa care se misca, dar si de miscarile substratului vor fi foarte puternice. Aceste miscari cauzeaza presiuni atat de puternice incat peretii acvariului risca sa se crape chiar in mainile tale. Daca nu se crapa atat de vizibil ei se vor fisura. Fisurile sunt prea mici ca sa le obseervi imediat, dar in timp fisurile se vor adanci si apa va incepe sa se scurga prin aceste fisuri.

In concluzie, decat sa-ti distrugi acvariul si sa fii nevoit sa cumperi altul nou, este bne ca atunci cand vrei sa-l muti sa il golesti mai intai.
Tags:  pesti   acvariu   amenajare


2 comentarii

baguci_flavius - 31.05.2011
multumesc chiar nu stiam asta mersi mult

baguci_flavius - 31.05.2011
multumesc chiar nu stiam asta mersi mult
Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici