animale de companie
Tags:  pesti   acvariu   amenajare   apa

Apa tulbure in acvariul tau?

Una dintre cauzele cele mai frecvente pentru tulburarea apei din acvariu este dezvoltarea exagerata a bacteriilor, algelor, sau dezvoltarea exagerata a carbonului dizolvat de natura organica.

Apa tulbure alba in acvariu
Daca ai in acvariu apa tulbure alba sau gri, si abia ai amenajat acest acvariu, cauza ar putea fi efctul prafului de pe pietris sau din nisip. Fii sigur ca ai clatit bine pietrisul si nisipul din substrat inainte de a le adauga in acvariu. Acest lucru este mai dificil de facut cu nisipul, dar particulele de praf ar trebui sa coboare la fund intr-o zi sau 2.

Daca acvariul a fost amenajat in urma cu putin timp, apa tulbure poate fi rezultatul unei cresteri rapide a numarului de bacterii, ceea ce se intampla frecvent in acvariile proaspat amenajate sau in cazul in care prea multi pesti tropicali sunt adaugati prea repede in acvariu. Situatia se va regla de la sine atunci cand un numar suficient de bacterii se fixeaza pe filtrul biologic.

Pentru a preveni stresul pestilor tropicali poti realiza schimbari ale apei in proportie de 25 % zilnic si ii poti hrani mai putin pana ce ciclul nitrogenului se termina si apa se limpezeste.

Apa tulbure verde in acvariu
Aparitia apei tulbure verde este de cele mai multe ori rezultatul cresterii numarului de alge din acvariu. Apa tulbure verde nu le va dauna pestilor, dar nu e prea placuta la privit. Acest fenomen se produce din cauza cantitatii de nutrienti si de lumina care intra in acvariu. Apa din acvariu este bogata in nutrienti, ceea ce poate insemna ca le dai prea multa hrana pestilor tai. Alte explicatii ar fi suprapopularea si aglomerarea acvariului sau faptul ca nu schimbi apa destul de des, sau chiar o combinatie intre toate aceste motive. Ca sa rezolvi problema evita sa plasezi acvariul in locuri din care poate primi lumina directa a soarelui. Lumina solara directa va cauza nu doar probleme cu alge, dar si fluctuatii de temperatura.

In plus, efectueaza schimbari ale apei in proportie de 25% zilnic,  schimba componentele filtrului, pentru a reduce cantitatea de nitrati din apa, hraneste pestii cu putin mai putina mancare si intrerupe iluminatul acvariului pentru cateva zile sau pana ce apa se limpezeste. Daca ai grija asa cum trebuie de acvariul tau si continui sa ai probleme cu apa din acavriu verifica sursa apei pe care o pui in acavriu. Este posibil sa introduci nitrati si chiar fosfati in apa din acvariu fara stirea ta in timp ce schimbi apa. Incearca sa cresti in acvariu plante vii, care vor concura cu algele pentru nutrinetii disponibili.

Persoanele care au lacuri folosesc uneori in lacurile lor un Sterilizator UV, pentru a controla cresterea algelor. Desi se stie ca acesti sterilizatori pot avea un efect pozitiv asupra cresterii algelor din acvariu, exista totusi metode mai ieftine si mai bune de a controla cantitatea de alge din acvariu si iti sugeram sa incerci una din metodele prezentate  mai sus.

Daca nimic nu functioneaza, ca o ultima solutie poti sa folosesti produse farmaceutice pentru distrugerea algelor dina cvariu. Aceste produse ar trebui sa elimine rapid problema algelor. Este important sa folosesti aceste produse conform instructiunii de pe ambalaj. Problema nu va fi rezolvata cu adevarat decat atunci cand iti vei da seama ce anume cauzeaza aceasta crestere exagerata a algelor in acavriul tau.

Apa tulbure galbena in acvariu

Apa galbena si tulbure poate fi rezultatul catorva factori: fecale ale pestilor, resturi de mancare, plante putrezite si alte moduri de dizolvare ale carbonului de natura organica. Acest aspect se intampla des in acavriile in care s-au introdus obiecte din lemn plutitor noi, pentru ca taninul din lemn este eliminat in apa. Problema ar trebui sa dispara dupa ce lemnul plutitor a stat in acvariu cateva luni.

Cea mai buna metoda de a indeparta colorarea apei in galben este sa realizezi schimbari partiale ale apei mai frecvente, impreuna cu folosirea carbonului activ. Carbonul activ are multe roluri in filtrul unui acvariu, inclusiv acela de a indeparta carbonul de natura organica din apa, de a indeparta mirosurile si de a face apa sa para mai curata. Incearca sa schimbi carbonul din filtru destul de regulat, cel putin la cateva luni.
Tags:  pesti   acvariu   amenajare   apa


39 comentarii

Marian - 27.03.2012
Pentru orice fel de intrebari referitoare la Acvaristica, postati aici si veti primi raspuns: http://www.acvaristica.info/intrebari-si-raspunsuri.html

Dimitriu Daniel - 06.02.2012
Stimabila conducere a acestui site, daca nu aveti cunostinte de baza in ale acvaristicii si nu numai, nu mai postati astfel de articole. Este cel mai cretin si fara logica articol pe care l-am citit vre-odata si pe care vi-l pot demonta propozitie cu propozitie. Ceea ce Dumneavoastra nu intelegeti este faptul ca un astfel de articol aduce cititorilor pierderi de bani si timp. Eu inteleg ca publicitatea aduce destul de multi bani, si scopul acestui site este publicitatea, dar nu mai prostiti lumea. Tineti mai mult la imaginea voastra!

claudiu - 28.12.2011
Salut am si eu o intrebare daca fierb apa ,ai este nevoie sa folosesc vreo substanta?

ionut - 09.08.2011
Mai! nu mai bagati toate prostiile in acvarii, incercati sa aveti un acvariu ciclat, plantat si apa proaspata la saptamana 10/100 si nu mai aveti probleme cu culoarea sau calitatea apei. Si un filtru bun corespunzator si cu litrajul acvariului.

alina - 06.08.2011
am aflat cum sa nu mai fie apa verde in acvariu luati ALGASTOP DEPOT se pune o pastila la 10 litrii eu nu am mai schimmbat apa de o luna si tot limpede e luati si voi si nu o sa regretati dar costa 20 lei 12 pastile

ilasciuc danut - 05.08.2011
E vremea sa aflati toti acvaristii lu' peste ;))) cum sa va limpeziti apa indiferent de cauza... exista un ingredient secret pe care multi dintre voi nu il stiu sau il neglijeaza... PLANTELE, pkantele cu crestere rapida...care nu necesita griji speciale caci nu formeaza radacina sunt cele care cu sau, atentie, fara pompa !, iti va tine apa mereu limpede ! ia-ti din orice balta "myriophyllum " acel gen de planta care aduce putin cu ramurile unui pin cu frunze mai degraba in forma de ace dispuse radial care sunt atasate pe o tulpina lunga...din loc in loc se formeaza lastari si nu are nevoie de radacina, planta sta foarte bine in apa, ancorata eventual cu o piulitza mai groasa ceva... REPET, INVATA SA INTELEGI SI RESPECTI ECOSISTEMUL LOCAL...ADU O PLANTA CU CRESTERE RAPIDA SI TOTI COMPUSII ELIMINATI DE PESTISORI, SAU DEJA EXISTENTE IN APA SE VOR CONSUMA SUBLIMATI IN CORPUL UNEI PLANTE CARE VA CRESTE RAPID, NECESITAND RUPEREA SI INLATURAREA PARTIALA PERIODICA...IN TIMP CE APA TA IN ACVARIU VA FI MEREU LIMPEDE... SI INCA CEVA, VEI MAI AVEA TOTUSI NEVOIE SA CURETI USOR ALGELE DE PE FATA INTERNA A ACVARIULUI...DAR VEI REMARCA CA ELE SE FORMEAZA MULT MAI GREU PENTRU CA SECRETUL E CA SUBSTANTELE CARE ASIGURAU ABUNDENTA NECESARA DEZVOLTARII ALGELOR...ESTE ACUM CONSUMATA DE PLANTA TA... AI SA VEZI CA APA NU MAI MIROASE SAU MIROASE SLAB , DEVINE LIMPEDE... AM INVATAT SI EU ASTA CU MULTA ZBATERE...AM SCHIMBAT APA LA 4-5 ZILE...DE TURBASEM DEJA...AM SCHIMBAT HRANA...AM ASTUPAT ACVARIUL DE LUMINA... PENTRU LUNI DE ZILE AM TESTAT ORICE...PLANTA A FOST SOLUTIA MIRACULOASA...CHIAR DACA UIT POMPA SCOASA DIN PRIZA...PLANTA SE DESCURCA SINGURA SI TINE APA LACRIMA !

cojocarelu adrian - 11.07.2011
sunt adrian si am si eu o problema ...am un acvariu de 40 de litri am pus apa in el si o loutie de tratarea a apei l am lasat o saptamana sa se trateze si am cumparat pesti 2 zile a fost apa limpede acum e tulbure rau nu se vede deloc inauntru am 14 pesti ...nu am plante in acvariu decat pietrisi am filtu am incazitor am ala de oxigen termometru ma poti ajuta cu ceva sa nu mai fie apa tulubre ce sa ai fac am acvariu langa geam lumina nu am oprito deloc ms pt intelegere si astept un raspuns

cristina - 02.07.2011
Buna ziua. Am foarte mare nevoie de un sfat. Am un acvariu Cayman profesional de 50 de litri cumparat acum aproximativ 3-4 ani. In primii doi ani nu am avut nici o problema. Apoi insa, a inceput sa se formeze o chestie ciudata, care arata ca un puf de culoare mero-negru pe tot ce este in acvariu: plante,pietris, accesorii, filtru. Arata extrem de urat. Oricat l-as curata, la scutt timp se dezvolta din nou. In plus, in ultimele luni se face o depunere foarte inestetica de culoare verde pe toti peretii acvariului, incat aproape nu se mai vede inauntru. Filtrul merge tot timpul. Stie cineva ce poate fi si cum s-ar remedia?Multumesc!!

marius - 19.05.2011
pt informatii 0760818064

marius - 19.05.2011
Am 2 acvarii de 50 litri de vanzare cu tot cu filtrele de apa 300 de lei bucata negociabil sunt in stare foarte buna
Pagina 1 2 3 4


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici