animale de companie
Tags:  acvariu   plante de acvariu

Cum se aseaza plantele in acvariu?

Inainte de a pune plantele in acvariu e bine sa-ti faci un plan, macar mental, referitor la felul in care ar trebui sa arate acvariul. Acest plan trebuie sa includa pozitia si aranjamentul pietrelor, al structurilor din lemn si a plantelor de acvariu. Astfel vei sti din start cum sa incepi amenajarea acvariului.

Plantele de acvariu se claseaza in mai multe categorii, in functie de felul in care cresc si de forma pe care o au.

1. Plantele de acvariu de prim plan
Palntele de acvariu de prim plan sunt mici, specii care cresc putin in inaltime si formeaza deseori covoare de verdeata. Aceste plante acvatice cresc de obicei in apele putin adanci si au nevoie de lumina puternica. Aseaza in acvariu plantele de prin plan in fata celor de plan secundar sau de fundal.

2. Plantele de acvariu de plan secundar
Plantele de plan secundar sunt plante de marime medie, care se incadreaza armonios in spatele plantelor de prim plan, dar in fata plantelor de fundal. Aceste plante pot ascunde vederii aspectele mai neplacute ale plantelor de fundal.

3. Plantele de acvariu de fundal
Plantele de fundal sunt de obicei specii inalte si pot fi folosite pentru a ascunde aspectele neplacute ale cablurilor, incalzitoarelor, filtrelor, etc. Aceste plante de acvariu cresc de obicei repede si necesita mai putina lumina decat celelalte tipuri de plante de acvariu.

4. Plantele de acvariu - tufis
Acest tip de plante sunt de obicei plante de plan secundar sau de fundal care arata bine atunci cand sunt mai multe si formeaza un fel de tufis. Acest tip de plante se inmultesc de obicei foarte usor prin taiere.

5. Plantele de acvariu - specimen
Plantele specimen sunt de obicei specii mari, decorative, care sunt plantate doar cate una in zona de fundal sau in zona de mijloc a acvariului. Plantele specimen sunt deseori folosite ca un centru de interes a acvariului si uneori sunt scoase in evidenta printr-o lumina focalizata pe ele.

6. Plantele de acvariu - de contrast
Plantele care au un aspect diferit pot fi folosite ca elemente de contrast fata de celelalte specii de plante din acvariu. Plantele cu frunze rosii creaza contraste interesante cu cele cu frunze verzi, in timp ce plantele cu frunze marunte pot fi folosite ca un contrast de forma fata de cele cu frunze mari, rotunde. Cand sunteti interesati de crearea contrastelor plantati plantele cu culori, marimi sau forma asemanatoare departe una de alta, si plante cu culori, forme si marimi diferite aproape una de alta.

7.Plantele de acvariu - plutitoare
Plantele de acvariu plutitoare au nevoie de multa lumina, dar in acelasi timp trebuie sa fie protejate de arsuri ale frunzelor, lasandu-se distanta intre ele si sursa de lumina. Plantele plutitoare se inmultesc deseori foarte repede si intr-o perioada scurta de timp ocupa tot acavriul si blocheaza lumina. Plantele plutitoare trebuiesc tinute in afara sursei de lumina de care au nevoie plantele de dedesubt, mai ales cele care au nevoie de multa lumina.
Tags:  acvariu   plante de acvariu

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici