animale de companie
Tags:  acvariu   amenajare   plante de acvariu

Plantele de acvariu. Ingrasaminte pentru plantele de acvariu

Plantele de acvariu au nevoie de un anumit numar de nutrineti organici si minerali  pentru a mentine o crestere constanta si  o stare generala sanatoasa. Multi dintre acesti nutrienti sunt necesari doar in proportii foarte mici,  dar fara ei functiile biologice vitale ale plantei de acvariu nu pot fi indeplinite corespunzator. Nutrientii pot fi considerati ca "hrana" planetei de acvariu. Fara o hrana adecvata vor aparea probleme de sanatate si planta de acvariu se va "imbolnavi". Numarul de nutrineti de care fiecare planta in parte  are nevoie poate fi obtinut in mai multe feluri. Verificand functia diversilor nutrineti, prezenta lor in acvariu si intelegand importanta lor vom putea crea usor o "lista de cumparaturi" pentru sursele corecte de fertilizare.

Macro si micronutrientii necesari plantelor de acvariu
Nutrinetii de care are nevoie o planta de acvariu sunt deseori denumiti macro si micronutrineti, in functie de cantitatea de nutrinet de care are nevoie o plnata de acvariu.

Macronutrientii sunt nutrinetii de care o planta de acvariu are nevoie in cantitati mai mari. Acestia includ: calciu, carbon, hidrogen, magneziu, nitrogen, oxigen, fosfor, sulf si potasiu. Multi macronutrienti sunt deja disponibili in acvariu. De exemplu oxigenul si hidrogenul sunt de cele mai multe ori prezenti in cantitati mai mut decat suficiente, iar calciul si nitrogenul sunt de ele mai multe ori de asemenea prezente. Calciul este prezent in cantitati mici doar in apa foarte moale, iar nitrogenul poate fi absorbit de plante sub forma de nitrati si amoniu, care sunt prezente in mod normal intr-un acvariu ca rezultat al filtrarii biologice si a descompunerii resturilor organice din acvariu. Asadar, singurii macronutrineti pentru plantele de acvariu de care un acvariu are nevoie in plus sunt: carbonul, magneziul, fosforul, sulful si potasiul.

Micronutrientii sunt necesari doar in cantitati foarte mici, Micronutrientii includ bariul, cuprul, manganul, nichelul, fierul, zincul, clorul. Si micro si macronutrientii sunt lin mod egal necesari pentru sanatatea plantelor din acvariu. In timp ce plantele de acvariu folosesc macronutrientii pentru componente structurale, precum celulele, proteinele si grasimile, micronutrinetii sunt folositi pentru functia celulelor si activarea enzimelor vitale. Micronutrientii pot fi considerati importanti pentru managementul si controlul corect al biologiei plantei de acvariu. Acestia pot fi gasiti in multi fertilizatori lichizi, ca si in multe surse de apa, dar sunt consumati repe in acvariu, atat de plante cat si de moleculele organice din acesta.

Surse de nutrineti pentru plantele de acvariu

In acvariu nutrientii pot fi oferiti plantelor prin diverse surse. Pentru ca plantele de acvariu isi procura nutrineti atat prin radacini cat si prin frunze, nutrientii trebuie sa fie prezenti atat in substratul acvariului cat si in apa. Micronutrientii sunt necesari in cantitati infime si sunt prezenti de obicei in majoritatea surselor de apa de acvariu. Totusi unii dintre ei se pot uni cu alte elemente, creaind molecule mai mari, care nu mai sunt disponibile plantelor. Deseori e necesar ca acesti micronutrienti sa fie inmultiti prin adaugarea de fertilizator lichid in apa acvariului sau de fertilizator solid in substratul acestuia. Singura diferenta intre fertilizatorul lichid si fertilizatorul solid este ca cel lichid trebuie inlocuit  saptamanal sau la 2 saptamani, in timp ce fertilizarea substratului persista o perioada mai lunga. Substratul acvariului actioneaza ca un depozit pentru anumiti nutrienti. Lipsa miscarii apei si a nivelurilor inalte de oxigen in anumite acvarii cu substrat compact va preveni miscarea in toate partile a nutrientilor, oxidarea acestora, crearea diversilor compusi cu carbonul, sau alte modalitati de a fi inacesibili plantelor. Asadar, numarul mare de materie organica din majoritatea substraturilor acvariilor permite plantelor sa ajunga la nutrienti in mod natural. Aceasta materie organica poate fi obtinuta folosind fertilizarea substratului cu tablete sau mixturi speciale pentru fertilizarea substratului de acvariu.

Substante bogate in nutrienti pentru plantele de acvariu
Substante bogate in nutrienti gata preparate sunt disponibile ca substraturi de baza, folosite ca atare sau care sa fie amestecate cu cantitati mici de substrat inert. Aceste tipuri de substrat sunt bogate in multi nutrineti necesari plantelor de acvariu, si care nu se pot aduce in alt mod in acvariu ( prin apa sau procese naturale). In acvarii, nutrientii din substraturi sunt eliberati incet, in timp indelungat, facand substraturile cu ingrasamant o solutie ideala si de durata. Majoritatea substraturilor cu ingrasamant vor incepe sa-si epuizeze stocul de nutrienti abia in 2-3 ani. Cu toate aceste, daca obisnuiti sa schimbati apa in cantitati mici si in mod regulat, permitand astfel deseurilor organice sa se depuna pe substrat, acesta va "suge" nutrientii si ii va elibera in timp pe o periaoda oricat de lunga. De cele mai multe ori schimbarea apei in cantitati mici, in mod regulat, si adaugarea ingrasamantului lichid pe baza de fier, vor fi suficiente pentru a da posibilitatea substratului de ingrasamant solid sa functioneze pe o perioada nelimitata.

Ingrasamantul pe baza de tablete pentru plantele de acvariu
Ingrasmintele pe baza de tablete creaza o provizie locala de nutrienti pentru plantele de acvariu. Tabletele sunt forme concentrate de substante bogate in nutrienti si mai ales in fier. Unele plante cu crestere rapida folosesc cantitati mari de fier, si daca adaogati astfel de tablete la radacinile acelor plante de acvariu veti preveni scaderea cantitatii de fier din intreaga apa a acvariului. De asemenea, astfel veti ajuta celelalte plante din acvariu, care nu pot sa acumuleze fierul atat de repede si care ar putea sa ramana fara posibilitatea de a-l  mai procura. Nu folositi tablete ca o solutie pentru intreg acvariul, ca sursa de fertilizare, ci doar pentru a oferi o sursa in plus de fertilizare anumior plante de acavriu, care au nevoie de aceasta. Atunci cand folositi substrat cu ingrasamant solid nu este nevoie sa folositi tablete cu nutrineti, nici macar local, la o anumita planta.

Ingrasamantul lichid pentru platele de acvariu
Aveti in vedere faptul ca fertilizarea in exces poate crea probleme in acvariul dumneavoastra, si nu exagerati cu ingrasamantul lichid. In caz contrar o sa apara probleme cu algele si cu toxicitatea metalelor.  In mod generic, atunci cand e vorba de fertilizatorii lichizi, primesti ceea ce ai platit. Produsele de cea mai buna calitate, care contin cantitatea corecta de nutrienti si carora nu le lipseste nici un nutrient pentru plantele de acvariu au si un pret pe masura.

Fertilizarea lichida este cea mai utila la suplinirea lipsei cantitatii de fier din apa acvariului. Desi fierul este necsar in cantitati foarte mici el de cele mai multe ori nu se gaseste in apa din acvariu, decat daca este eliberat in md treptat de un substrat pe baza de ingrasamand solid. De cele mai multe ori micronutrientii din ingrasamantul lichid vor deveni nedisponibili plantelor pentru ca vor forma repede compusi chimici sau se vor oxida. De aceea, daca folositi numai ingrasamant lichid, este bine sa-l folositi in fiecare saptamana sau din 4 in 4 zile.

Fertilizarea cu dioxid de carbon a plantelor de acvariu
La cele mai multe plante de acvariu fertilizare cu CO2 este vitala pentru sanatatea plantelor si este de cele mai multe ori factorul care limiteaza cresterea excesiva. Fara CO2 plantele nu pot produce fotosniteza si deci nu pot produce energa de care au nevoie pentru a sustine functiile fiziologice de baza. Exista cateva modalitati de a introduce CO2 in acvariu. Este creat in mod natural de respiratia pestilor si a plantelor, dar cel mai mult de bacteriile care descompun materia organica. Multe substraturi-ingrasamant elibereaza in mod constant CO2 care poate fi folosit de plantele de acvariu. Totusi, cantitatile de CO2 astfel produse sunt minime si nu vor fi de ajuns pentru planetele de acvariu din acvariile bine plantate. De aceeea, fertilizarea cu CO2 este necesara. Exista diverse aparate proiectate sa introduca CO2 in acvariu, intre ele gasindu-se si dispozitive ce folosesc tablete cu eliberare treptata de CO2, introdus direct in apa de acvariu. Scopul este acela de a  tine gazul in contact cu apa cat mai mult timp, pentru ca plantele sa aiba timp suficient sa-l absoarba.
Tags:  acvariu   amenajare   plante de acvariu


15 comentarii

oakley sunglasses uk - 30.03.2016
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet/r/n disaster lame /r/n ame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless climb sticky sticky oakley sunglasses uk http://www.oakleysunglasses-outlet.uk

oakley outlet - 27.03.2016
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst pant burst/r/n disaster lame /r/n ame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation disaster lame reservation centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch centimetre philosophy torch intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover intervene job cover otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup otherwise reckless cup error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire error disgust questionnaire handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix handbook figure mix nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless western probability nonetheless month lure virtual sticky oakley outlet http://www.oakleysunglasses-outlet.uk

oakley outlet - 15.03.2016
realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad refuse realm sad pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst inlet pant burst/r/n lame/r/n nonetheless western ask climb sticky ask oakley outlet http://www.oakleysunglasses-outlet.uk

designer sunglasses - 27.10.2015
I just could not go away your website before suggesting that I extremely enjoyed the usual information an individual provide in your visitors? Is going to be back steadily to check out new posts. designer sunglasses http://www.raybansunglassesoutlet.org/

abercrombie and fitch france - 06.12.2013
consumer confidence data. abercrombie and fitch france http://www.ainslielab.com/images/Abercrombie-Pas-Cher.php

http://www.firstcoastderm.com/images/Abercrombie-Fr.html - 06.12.2013
get what you need and have your secure passwords generated in an instant. Although this app kind of suffers from the lack of a portable version (which would really make it extremely useful).For example, "getting things done" doesn't have to cost an arm and a leg. a PDF book converter, you can distribute your creative work for free and specify the conditions under which it can be used. and both offer a tight, On the other hand, You can read your digital issue anywhere by using your PCWorld subscription account from any desktop (Mac or PC) web browser, and you will receive instructions for downloading and reading PCWorld.Prezi offers over 50 templates to get you started.To get you started. http://www.firstcoastderm.com/images/Abercrombie-Fr.html http://www.firstcoastderm.com/images/Abercrombie-Fr.html

bottes louboutin Soldes - 05.12.2013
Now let's jump right into this week's Temptation. Each of the players gets to go in a room full of junk food for 5 minutes and eat as much or as little food as they want. The Home Teams have played the same game. The team with the highest number of calories wins 24 hours at home, with their trainer! bottes louboutin Soldes http://www.gemini14nyc.com/cach-fr/botteslouboutinSoldes.asp

Chaussure Jordan 23 - 03.12.2013
A health check on U.S. banks last year helped restore investor confidence and underpinned a recovery by bank shares. Chaussure Jordan 23 http://www.wapfcheyenne.org/fr/Chaussure-Jordan-23.html

Sneakers Bobby Isabel Marant - 30.11.2013
tout en enfermant "ses ge? soi-meme, a dispara? mais la droite n'a pas eu le courage politique de remettre en cause ces dépenses, rentes de situation, C'est ce que j'ai dit a Médan. prete a Oriane de Guermantes ce mot qui,Oui @ le pere tranquile le 29/10/2013 a 14 : 51 a toujours conservé, ce qu'on voudra.

air max 90 pas cher - 29.11.2013
Woody Allen est l'un des cinéastes les plus célebre de la planete. sur une musique de Richard Wagner. De Bruxelles ( Mudra), Il devance (26.77% et par 6. Schneider et Rafelson se séparent des Monkees pour se tourner définitivement vers le septieme art. film-charniere de l'histoire d'Hollywood qui marque la naissance d'un cinéma plus libre et totalement en phase avec les préoccupations politiques de la jeunesse américaine. du sexy et de l'hémoglobine a tout va ! on fait le plein de sorties événementielles ! Vous attendiez-vous a ces prises de position de la part de chacun ? air max 90 pas cher http://formations.lemoniteur.fr/wp-content/uploads/2013/08/airmaxfr
Pagina 1 2


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestilePungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici