animale de companie
Tags:  catel   rasa

Malamutul de Alaska

Descriere generalaa Malamutului de Alaska
Malamutul de Alaska este o rasa arctica bine construita, puternica. Corpul Malamutului de Alaska este mare, compact si musculos. Capul are o expresie demna, cu urechi triunghiulare care sunt tinute mereu in sus. Coada Malamutului de Alaska se arcuieste pe spate intr-o bucla. Ochii sunt migdalati, caprui, asemanatori cu ochii lupului. Blana groasa, in strat dublu are o varietate de culori: alb, negru cu alb, gri-lup, nisip-lup, roscat.

Caracterul Malamutului de Alaska
Malamutul de Alaska este o rasa plina de energie. Acestor caini le place distractia, sunt foarte loiali, dedicati si afectuosi fata de stapanii lor. Sunt animale ideale pentru familiile cu copii mai mari. Pe masura ce se maturizeaza si imbatranesc Malamutii de Alaska devin mai calmi si mai demni. Sunt foarte sociabili si prietenosi chiar cu strainii, asa ca nu sunt caini de paza buni. Nu sunt pretentiosi la mancare si manaca orice le dai. Acestor caini le place foarte multa sa sape gropi. Au nevoie de multa afectiune sau pot dezvolta probleme de comportament. Urletul Malamutului de Alaska e aproape identic cu cel al unui lup.

Dimensiuni ale Malamutului de Alaska
Marimea Malamutului de Alaska este intre 56 si 66 cm, iar greutatea lui intre 30 si 43 de kg.

Istoricul rasei
Malamutul de Alaska este o rasa nordica, evoluata din lupul arctic. Acum 200-300 de ani el a fost imblanzit de eschimosi si folosit pentru transportul saniilor si al proviziilor. Aceasta rasa de caini este foarte rezistenta si are numeroase abilitati naturale care au facut-o atat de iubita in Nord: stie cum sa alunece pe gheata, alearga foarte bine, cara greutati, este un bun cautator si un bun salvator. Malamutul de Alaska este considerat cel mai puternic dintre cainii de sanie.

Ingrijirea Malamutului de Alaska
Acesti caini au o blana farte groasa, care naparleste foarte puternic de 2 ori pe an. Sunt o rasa care lasa mult par, si trebuiesc periati des. In schimb nu degaja nici un miros si sunt foarte curati, deci nu au voie de baie decat ocazional. Malamutul de Alaska are nevoie de multa miscare.

Conditiile de care are nevoie Malamutul de Alaska
Malamutul de Alaska are nevoie de o casa cu o curte mare, in care sa poata alerga, pentru ca este un caine foarte activ. Ii place sa sape in pamant, asa ca este bine ca gardul sa fie adanc infipt in pamant, pentru ca Malamutul de Alaska sa nu fuga pe sub gard. Este bine sa fie tinut intr-o zona cu clima mai racoroasa.
Tags:  catel   rasa

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici