animale de companie
Tags:  catel

Limbajul trupului catelului tau

Iti iubesti cainele foarte mult si stii ca si el te iubeste, dar iti dai seama ca o prietenie adevarata se bazeaza pe comunicare. Cainele te intelege foarte bine, iti intelege deseori si cuvintele, si stie ce vrei sa spui din expresia fetei si corpului tau. Cum sa faci tu ca sa-l intelegi pe catelul tau? Latratul este al doilea lui mijloc de comunicare. Primul mijloc este limbajul trupului.

Cainele care are incredere in el
Cainele care are incredere in el sta drept, cu capul sus, cu urechile ciulite si ochii stralucitori. Gura cainelui este relaxata, uneori intredeschisa. Coada este relaxata, poate fi si usor ridicata si cainele poate da relaxat din ea. Cainele este prietenos, nu este incordat si amenintator, si se vede ca se simte bine in mediul in care se afla.

Cainele fericit
Cainele fericit arata la fel precum cainele increzator, dar este mai deschis, mai bucuros, mai vesel. El da mai puternic din coada, sta cu gura mai deschisa si deseori cu limba afara. Cainele fericit nu arata nici un semn de teama, de anxietate.

Cainele jucaus
Cainele jucaus are ochii stralucitori, gura deschisa vesel si urechile ciulite. El da repede din coada, poate fugi in toate partile si poate sari in sus. Deseori cainele jucaus ia pozitia de joaca, cu picioarele din fata intinse inainte, posteriorul ridicat si coada din care da puternic. Capul priveste sus si expresia cainelui este vesela. Aceasta postura este cu siguranta o invitatie la joaca.

Cainele care nu cauta cearta
Cainii care nu cauta conflict cu alti caini sau cu cu oamenii tin capul jos, urechile plostite, ochii care evita privirea directa. Catelul poate da din coada usor, dar nu tine coada ridicata. Cainele care nu cauta conflict se poate rasturna pe spate, expunandu-si burta, aratand ca nu este agresiv. El poate mirosi pamantul sau pare sa se arate preocupat de altceva, pentru a arata ca nu vrea sa faca rau nimanui. El poate chiar sa linga omul sau celalalt caine. Cainii care nu cauta cearta sunt pasnici, blanzi si neamenintatori.

Cainele tensionat
Cainele tensionat poate sa se poarte deseori asemanator cainelui care nu cauta conflict. Totusi, el va tine gatul incordat, intins inainte si urechile lasate pe spate. Trupul este incordat, tensionat, coada este lasata in jos, uneori adusa intre picioare, atentia indreptata intr-un anumit punct. Deseori un caine incordat maraie. El poate deveni speriat sau agresiv daca este provocat sau speriat. Este bine ca daca cunosti acest caine si nu te temi ca te-ar putea rani, sa incerci sa-i distragi atentia spre ceva mai placut, care ii va elimina tensiunea.

Cainele speriat
Cainele speriat combina comportamentul cainelui care nu cauta conflict cu comportamentul cainelui tensionat, dar are si alte elemente de limbaj corporal: trupul cainelui este foarte tensionat, dar sta  mai lipit de pamant. Urechile sunt lasate pe spate, ochii sunt deschisi larg si foarte atenti, coada este trasa intre picioare si de obicei tremura. Un caine care se teme maraie sau scanceste si isi poate arata coltii, ca masura de aparare. Cainele poate chiar sa urineze sau sa faca scaun. Daca se teme prea tare cainele poate deveni agresiv. De aceea este bine ca daca nu cunosti un caine speriat sa nu incerci sa-l linistesti, pentru ca poate interpreta gresit gestul tau, ci incearca sa parasesti linistit locul in care se afla cainele. Daca cel speriat este cainele tau atunci incearca sa-l duci intr-un loc in care sa se simta mai bine.

Cainele dominant
Cainele dominant se poarta asemenea cainelui care are incredere in el, este foarte alert, sta drept, cu capul ridicat, cauta contactul vizual cu alti caini sau chiar cu omul. El isi poate tine parul de pe spate mai ridicat si poate marai usor. Comportamentul cainelui dominant nu este atat de pasnic ca al cainelui increzator in el, si poate deveni chiar agresiv. Daca un caine arata comportament dominant catre un caine pasnic, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji. Nu se va ajunge la conflict. Daca un caine isi arata comportamentul dominant fata de alt caine cu comportament dominant atunci se poate ajunge la conflict intre cei doi. Daca un caine capata comportament dominant fata de tine cel mai bine este sa nu il privesti in ochi si pleci linistit, pentru a nu-l provoca. Daca propriul tau caine devine dominant fata de alti oameni este bine sa-l dresezi, pentru a indeparta aceste probleme comportamentale.

Cainele agresiv
Un caine agresiv are un comportament mult mai amenintator decat un caine dominant. El are picioarele bine infipte pe sol, corpul intins, capul ridicat, urechile lasate pe spate si ochii larg deschisi, amenintatori. Coada sta dreapta si deseori zburlita. Cainele agresiv isi arata dintii, maraie si latra agresiv. Parul de pe spatele cainelui agresiv sta ridicat. Daca intalnesti un caine agresiv trebuie sa te retragi. Nu fugi insa niciodata! Retrage-te incet, fara a te uita in ochii cainelui. Daca propriul tau caine este agresiv apeleaza la un dresor profesionist pentru a-i inlatura problemele de comportament. Cainii agresivi nu trebuiesc folositi niciodata pentru inmultiri.
Tags:  catel


2 comentarii

SASHA - 14.01.2013
ADESEORI CAINELE ESTE AGRESIV DIN CAUZA CA E NERVOS SAU CUM SE COMPORTA STAPANUL CU ACESTA.

gabriela - 18.08.2011
am de oferit spre adoptie doi catelusi de talie medie si mica, vaccinati, rasa comuna, nepretentiosi, foarte frumosi, cam 6 luni - luati din spatele blocului unde au fost aruncati cand erau foarte mici, o femela metis mioritic cuminte, sta pe lant, prietenoasa, castrata, ideal curte si cinci pisoiasi, doua femele gri tarcate si trei motanei, unul negru complet si doi alb cu bej Targoviste, 0722 500 981




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici