animale de companie
Tags:  catel   rasa

Rasa de caini Akbash

Rasa Akbash provine din zona de Vest a Turciei de astazi, unde si-a inceput evolutia ca rasa de caini ciobanesti inca de acum 3000de ani. Aceasta rasa s-a format din selectiile pe care ciobanii le faceau asupra cainilor care sa le pazeasca turma. Se cautau mai ales cainii cu blana alba, pentru a fi usor de deosebit de pradatori in cazul in care acestia ar fi atacat turma. Rasa Akbash este inrudita cu alte rase de caini ciobanesti europeni, cum ar fi Komondor, Kuvasz, Cainele Ciobanesc de Munte Tatra.

Numele Akbash provine de la cuvantul "akbas" care inseamna "cap alb." Rasa Akbash este una dintre cele mai vechi rase pure de caini din lume desi originile ei nu sunt foarte bine cunoscute.

Blana cainilor Akbash este formata din doua straturi. Primul strat este din blana mai scurta si mai moale si al 2-lea din blana lunga. La al doilea strat de blana lungimea acceptata pentru standardul de rasa poate fi lunga sau medie.

Trasaturile ce fac rasa Akbash sa fie atat de speciala sunt trasaturile combinate ale raselor Mastiff si Gezhound. Daca trasaturile specifica Gazehoundului se regasesc in viteza, agilitatea, forma pieptului si lungimea picioarelor rasei Akbash,  atunci  forta rasei, greutatea, inaltimea si forma capului sunt asemaantoare cu cele ale unui Mastiff.

Este important ca eceste trasaturi ale rasei sa se pastreze la un caine Akbash. La aceasta rasa femela este mai mica, cu trasaturi mai feminine, in timp ce masculul este mai greu, mai puternic si mai inalt. Cainii din rasa Akbash  sunt foarte buni pentru paza, sunt caini puternici, curajosi si inteligenti. Pe langa asta acesti caini sunt afectuosi si foarte loiali si protectori. Se ataseaza mult de familia lor si nu sunt dedicati doar unui singru memebru, ci se impaca bine cu toti membrii familiei, cu copiii si cu alte animale de casa.

Totusi, instinctul lor protector ii face sa fie suspiciosi cu strainii si uneori chiar agresivi. De asemenea pot ataca alti caini care intra pe tritoriul lor. Aceste trasaturi instinctuale care provin si din dorinta de a-si apara familia de presupusi agresori pot fi temperate prin antrenamet si dresaj, si printr-o buna socializare. In aceste conditii cainii din rasa Akbash devin caini ideali de familie care vor oferi stapanilor lor, pe langa afectiune si fidelitate si o protectie reala fata de hoti sau atacatori.
Tags:  catel   rasaAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestilePungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici