animale de companie
Tags:  specii   pesti

Pestele Arcas

Pestele Arcas se gaseste in doua variante: Pestele Arcas Comun si Pestele Arcas Dungat. Denumirea stiintifica a speciei este Toxotes jaculatrix sau Toxotes jaculator.

Pestele arcas poate atinge o dimensiune de pana la 25 de cm, desi de cele mai multe ori este mai mic.

Apele in care se gaseste sunt cele Indiene, Sud-Asiatice si Australiene. Pestele Arcas este foarte des confundat cu alte specii similare, precum Toxotes microlepis (Pestele Arcas Scalar Mic), Toxotes oligolepis (Pestele Arcas Vestic), si Toxotes chatareus (Pestele Arcas Scalar Mare).

Acvariul ideal pentru pestele Arcas este un acvariu mare, cu plante sau radacini care coboara in sau ies afara din apa. Cel mai potrivit este un acvariu foarte adanc, umplut cu apa doar pe jumatate, care sa ofere un spatiu deasupra apei unde insectele sa poata fi introduse. Este necesar acest spatiu superior deoarece Pestele Arcas este cunoscut pentru abilitatea sa de a tinti si a lovi insectele cu un jet de apa. Intru-un acvariu corect amenajat puteti avea ocazia sa observati acest comportament.

Pestele Arcas este destul de pacifist fata de pestii mai mici din specii diferite de a sa, in schimb poate fi destul de agresiv fata de memebrii propriei specii. De aceea este bine sa aveti un singur peste arcas sau un grup mai mic de indivizi de marime asemanatoare, pentru a evita agresiunile intre ei.

Temperatura apei din acvariul Pestelui Arcas trebuie sa fie intre 25 si 30 de grade C. Apa trebuie sa fie destul de dura, neutra spre alcalina, cu PH-ul de 7.0 - 8.5. Desi sunt vanduti din acvarii cu apa dulce cand sunt pui, Pestii Arcasi trebuiesc transferati in acvarii cu apa salcie, pentru sanatatea lor pe termen lung. Aveti in vedere ca Pestele Arcas este carnivor si insectivor. Hranindu-se de la suprafata apei va accepta majoritatea tipurilor de mancare care pluteste pe apa.

Inmultirea Pestelui Arcas se realizeaza dificil in acvariu. Se pare ca pentru realizarea reproducerii si a dezvoltarii oualor este nevoie de schimbari in salinitatea apei.
Tags:  specii   pesti


1 comentarii

yulya - 11.02.2009
e foarte interesant referatul iar mie mi-a fost de folos la scoala la biologie unde am luat un 10
Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: