animale de companie
Tags:  ingrijire   specii   pesti   acvariu

Apistogramma Eunotus, sau Pestele Dwarf cu Obraji Albastri

Pestele Dwarf cu Obraji Albastri ajunge in acvariu la marimea de 5-6 cm. El prefera apa cu un ph de 6.8 - 7.5, si o duritate a apei de 5 - 19 °N. Temperatura apei este recomandat sa fie intre 23 si 28 °C.

Pestele Dwarf cu Obraji Albastri este un peste pasnic, usor de asociat cu alti pesti din aceiasi familie, dar si cu pesti din alte specii pasnice. In acvariu Pestele Dwarf cu Obraji Albastri ocupa nivelul mijlociu.

Hrana Pestelui Dwarf cu Obraji Albastri
Ofera-i Pestelui Dwarf cu Obraji Albastri suficienta hrana vie sau congelata. Ii poti oferi si fulgi sau hrana speciala pentru pesti, dar nu lasa ca aceasta sa devina dieta lui de baza. Ei au nevoie de hrana vie pentru a fi sanatosi.

Originile Pestelui Dwarf cu Obraji Albastri
Acesti pesti traiesc in apele Africii de Sud, mai exact in bazinurile raurilor amazoniene din Peru si Brazilia.

Sexul Pestelui Dwarf cu Obraji Albastri
Cand sunt mici, acestor pesti nu li se poate recunoaste sexul sub nici o forma dupa aspect. La maturitate masculii devin mai mari, cu un desen mai clar si cu innotatoare mai lungi.

Inmultirea Pestelui Dwarf cu Obraji Albastri
Ouale vor fi depuse intr-un adapost, si femela le va ingriji in timp ce masculul se ocupa cu apararea teritoriului. Cand puii vor iesi din oua ambii parinti se vor ocupa de "educatia" celor mici.

Speranta de viata a Pestelui Dwarf cu Obraji Albastri
Speranta de viata a acestui peste este intre 3 si 5 ani.

Sfaturi utile
Apa in care traieste Pestele Dwarf cu Obraji Albastri trebuie sa fie usor acida, cu o calitate foarte buna, pentru ca acesti pesti sunt foarte sensibili la nivelul nitratilor din apa. Ofera-le multe locuri in care sa se ascunda
Tags:  ingrijire   specii   pesti   acvariu


1 comentarii

Emil - 27.11.2013
Daca nu va pricepeti de ce mai scrieti articole?!?




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici