animale de companie
Tags:  boli   pisica

Bolile pisicilor

Gripa

Pisicutele pot si ele sa racesca. Gripa pisicilor este o infectie a canalului  respirator superior. Acesta gripa este o infectie cu virusi contagiosi, transmitandu-se direct de la pisica la pisica prin tuse sau starnut. De aceia este bine ca pisicuta sa fie vacinata. Simtomele gripe sunt: stranutul, lacrimat, secretii nazale, cresterea temperaturii, lipsa poftei de mancare, respiratie ingreunata, pisica este  obosita si apatica. Daca obesrvati aceste simtome este  bine sa va adesati medicului.

Astmul
Simtome: tusa, adesea insotita de dificultati de respiratie, sunet aspru, ca un fluierat, dereglare respiratorie brusca.Numarul pisicilor care se imbolnavesc de astm e din ce in ce mai ridicat, datorita faptului ca multe din ele isi petrec viata in casa iar numarul alergenilor este ridicat. Astmul este o boala a sistemului respirator, in care sistemul imunitar reactioneaza la alergii si la stress.


Lacrimare
In ceneral ochi pisicilor nu lacrimeaza, ei sunt limpezi si stralucitori, lacrimarea fiind  cauzata de conjunctivita. La primul semn de conjunctivita, sterge lichidul din ochi cu un material tare si umed ori cu tampoane de vata. Daca starea se agraveaza se pot prescrie unguiente si picaturi.


Stranutul
Pisicile stranuta din cand in cand  curatandu-si astfel caile nazale. Daca acest stranut devine fregvent poate fi semnul unei infectii. Secretiile nazale apoase sunt produse de un virus ori de un alergen, iar o secretie nazala consistenta si colorata poate avea o cauza bacteriana. Este bine sa duce pisica la un medic veterinat pentru a indica corect cauza acestor secretii.


Sinuzita
Sinuzita este o boala intalnita mai frecvent la pisicile orientale si siameze. Este cauzata de inflamatii ori infectii cronice ale sinusurilor nazale, fiind caracterizanta lipsa poftei de mancare si aparitia celei de-a treia pleoape in coltul interior al ochiului.


Urechile

Urechile sunt foarte importante pt echilibrul pisicilor. Neingrijirea urechilor poate duce la infectii grave.
Simtome: scarpinarea urechilor, scuturarea capului, aplecarea capului intr-o parte, ureche marita.
Surzenia poate fi ereditara, mai ales la pisicile albe iar cele  cu ochi albastri pot suferi de surzenie congenitala, din cauza malformatiei organului corti si a structurilor asociate din ureche.


Igena dentara
E bine ca pisuca sa fie dusa anul la control stomatologic. Desi pisicile nu sunt predispuse la carii igena dentara este importanta pt a evita depunire de tartru care pot afecta gingiile. Respiratia urat mirositoare sau halitoza reprezinta un indiciu clar al bolii dintilor sau gingiilor .

Tags:  boli   pisica

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici