animale de companie
Tags:  specii   pasari   papagali

Despre papagalii Conure

Papagalii Conure sunt papagali delicati, de provenienta din America Centrala si de Sud. Cu corpul lor fin, cu penajul colorat divers, cu ciocul lor mic, gri sau negru si cu coada lunga, specifica, papagalii Conure sunt pasari de companie simpatice si frumoase.  Papagalii Conure ating maturitatea la varsta de 1-3 ani si ingrijiti cu daruire ajung sa traiasca pana la 35 de ani.

 

Comportamentul papagalilor Conure - joaca si iar joaca

Papagalii Conure nu sunt la fel de usor de crescut precum canarii sau perusii. Temperamentul lor este mai dificil, Conurele fiind mai dinamice, mai active si avand nevoie de mai multa interactiune cu omul. De asemnea Conurele sunt predispuse si la probleme de comportament si pot deveni obraznice si greu de multumit sau de controlat. De aceea este bine ca antrenamentul unui papagal Conure pentru socializare si joc sa iceapa cat mai de timpuriu.

 

Daca esti sigur ca poti trece peste temperamentul mai nelinistit al pasarii tale atunci fii sigur ca vrei avea un prieten plin de umor, vesel si gata sa faca tot felul de ghidusii. Conurele sunt pasari inteligente, cu o mare capacitatea de a invata. Ei invata din placere si se bucura de interactiunea cu omul. Pe langa faptul ca pot fi chiar galagioase si vor avea nevoie de mai mult timp liber in afara coliviei iti vor oferi o adevarata sursa de distractie. Conurele vor invatat trucuri si giumbuslucuri, vor sti sa cante melodii, sa vorbeasca si chiar sa danseze.

 

Conurelor le place joaca, distractia. Ele se bucura sa se ascunda, sa se piteasca dupa tot felul de obiecte si adora sa se bage sub paturi, perne sau alte bucati de material textil. Trebuie sa ai in vedere ca daca ii lasi liberi prin casa papagalii se pot ascunde sub patura si accidental te poti aseza pe ei.

 

Papagalii Conure adora sa socializeze

In natura papagalii Conure traiesc intr-un mediu activ social. De asta ei au nevoie de socializare din partea familiei tale. Este bine pentru ei sa se simta membri ai familiei.

 

Daca esti o persoana ocupata, care sta putin pe acasa atunci nu-ti lua un papagal Conure. Un astfel de papagal trebuie sa locuiasca itnr-o casa in care cel putin o persoana este acasa in majoritatea zilei, sau macar cateva ore pe zi. Daca ramane singur papagalul sufera, se simte parasit si va dezvolta probleme de comportament.

 

Papapgalii Conure sunt foarte inteligeti, invata repede trucuri si ghidusii, de aceea incearca sa-ti petreci cat mai mult timp cu ei. Atunci cand nu poti fi langa ei fii sigur ca le-ai oferit destule jucarii interesante care a le ocupe tipul. Daca alti papagali prefera mai mult linistea si calmul, papagalul Conure va dori sa fie asezat in zona cea mai aglomerata a casei, ca sa poata interactiona cu locuitorii ei. Lasa-i deseori usa de la colivie deschisa, ca el sa poata veni sa ti se aseze pe umar, vorbeste-i des si mangaie-l. Papagalilor Conure le place sa fie magaiati, sa li se acorde atentie si sa manace din palma.

 

Papagalii Conure si copiii

Papagalii Conure sunt dinamici, activi si jucausi. Asta ii face potriviti pentru o familie cu copii. Pe de alta aprte, insa ei pot fi si agresivi si pot ciupi daca nu sunt bine aducati. Papagalii Conure adora sa fie luati in brate, mangaiati si hraniti din mana. De aceea interactiunea lor cu copiii poate avea rezultate pozitive, daca sunt respectate doua reguli de baza.

 

Prima regula este aceea ca sa i se explice copilului cum trebuie sa se poarte cu papagalul. Copilul nu trebuie sa agreseze papagalul, nu trebuie sa-l sperie, pentru ca aecsta va reactiona si va ciupi. A doua regula este antrenarea papagalului, socializarea cu acesta. Un papagal speriat, terorizat, va ajunge sa ciupeasca des si sa-si creeze o reactie de aparare din aecst ciupit. Pe de alta parte ai in vedere ca orice papagal va ajunge sa ciupeasca din cand in cand atunci cand nu-i convine cum te porti cu el. In timp vei ajunge sa intelegi mimica si comportamentul papagalului Conure si vei ajunge sa-ti dai seama ce-i place si ce nu.

 

Dintre membrii familiei papagalul Conure isi va alege un favorit, iar cu ceilalti membri va fi prieten in masura in care acestia socializeaza cu el, se joaca cu el si il mangaie. Ai in vedere ca stresul tau se transmite papagalului. Cand te joci cu papagalul fii calm, relaxat si bucuros. Daca esti suparat si nemultumit papagalul tau va deveni la fel.

 

Si mai ai in vedere ca interactiunea dintre copii si papagalii Conure sa se faca sub supraveghere, mai ales daca copiii sunt foarte mici. Papagalii Conure trebuiesc crescuti de adulti dar sunt prieteni buni ai copiilor.

Tags:  specii   pasari   papagali


5 comentarii

secret - 16.02.2010
si yo am un papagal. e albastru si jucaus.e cel mai cuminte si frumos papagal

delia - 06.08.2009
buna ma numesc delia si sunt din Tulcea.azi mi s-a intamplat ceva extraordinar...i-am scos pe cei 2 perusi ai mei pe balcon(locuiesc la bloc)si pe cusca lor a venit un papagal...banuiesc ca este un papagal amorez (Agapornis)....ratacit...eu cu ai mei am hotarat sa-l pastram...dar problema este ca nu stim nimic despre ingrijirea lui..si modul sau de viata..va rog sa postati cateva informatii despre aceasta rasa de papagal

ReLu - 18.07.2009
ma care imi zice si mie de cate ori tre sa le dai mancare la niste papagali

ela - 31.01.2009
Puteti incerca perusii, papagalii Nimfa sau papagalii Agapornis. Pentru a evita contaminarea cu orice boala este bine sa luati papagalii doar de la un pet sjop si nu din piata si sa fiti sigura ca sunt consultati de un medic veterinar priceput imediat ce ii cumparati. In rest nu ar trebui sa fie probleme. Succes!

Maria - 30.01.2009
Care din pasarile exotice sunt recomandate intr-o familie cu copii sub 5 ani din punct de vedere comportamental si medical(boli pe care le pot transmite acestea omului)?Multumesc.




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici