animale de companie
Tags:  pasari   papagali   colivie

Cum sa fie colivia papagalului?

Fiecare specie de papagali are propriile cerinte de confort si siguranta atunci cand vine vorba de alegerea unei colivii. Trebuie sa aveti in vedere marimea corecta a custii papagalului inainte de a merge sa cumparati una, pentru ca aceasta marime va avea un impact puternic asupra vietii papagalului, indiferent de specia din care face parte.

Marimea coliviei papagalului
Ideea de baza in alegerea coliviei papagalului este aceea ca trebuie sa cumperi colivia cea mai mare pe care o gasesti in oras, in asa fel incat papagalul tau sa se poata simti "ca acasa" in ea. Ai in vedere ca recomandarile pentru dimensiunea minima de colivie pentru papagali sunt dimensiunile in care o pasare poate supravietui, dar nu in care poate trai confortabil, deci nu te baza pe aceste dimensiuni.  De asemenea trebuie sa ai in vedere faptul ca o colivie cu spatii mari intre barele orizontale nu este potrivita pentru un canar sau pentru pasari mucute, care isi pot prinde capul intre bare. Asa ca alege o cusca al carei design interior sa fie cat mai potrivit cu specia de pasare pe care o ai.

Forma coliviei papagalului
Daca ai o pasare de dimensiuni mici gandeste-te ca ele zboara mai mult pe laterale decat in sus si in jos, in asa fel incat latimea coliviei este mai importanta decat inaltimea ei. Daca ai papagal mare ai in vedere ca activitatile lui sunt cataratul, intinsul si jucatul. Vei ajunge la concluzia ca coliviile cele mai potrivite pentru papagalul tau sunt cele inalte, dar care trebuie sa aiba de asemena suficient spatiu pe latime. Nu cumpara niciodata colivii cilindrice, circulare. Pasarile tind sa aiba impresia de  nesiguranta in colivii cu aspect cilidric. Ele au nevoie de colturi in care sa simta sa se pot pitula, deci alege o colivie de format dreptunghiular.

Spatiile dintre bare si orientarea barelor in cusca papagalului
Papagalii au nevoie de custi cu bare orizontale, pentru ca stim cu totii cum le place sa se catere pe marginile coliviei. Daca ai pasari care nu  se joaca catarandu-se pe barele coliviei atunci acestea pot fi si verticale, mai ales pentru canari, zebre australiene sau cinteze. Trebuie sa ai in vedere faptul ca coliviile neadecvate pot produce rani papagalului tau, acesta prinzandu-si ciocul, picioarele sau chiar capul in spatiile dintre bare. Ai in vedere deci ca aceste spatii sa fie destul de inguste pentru a nu permite astfel de accidente.

Calitatea coliviei papagalului
Colivia papagalului tau poate forma o piesa frumoasa de mobilier, asa ca ai in vedere o colivie mare, de cea mai buna calitate de pe piata. Stii ce se spune: lucrurile scumpe sunt intotdeauna mai bune decat cele ieftine. Si acest lucru e valabil atunci cand e vorba de colivii pentru papagali. In plus, coliviile ieftine din sarma sau sarma si plastic pot fi un adevarat pericol pentru papagalul tau. Cel mai bine este sa alegi o cusca din otel inoxidabil sau din materiale care nu sunt toxice pentru papagali.

Siguranta coliviei papagalului
Alta problema legata de siguranta coliviei papagalului deriva din celelalte accesorii ale custii, care ar putea produce rani la capul, aripile, picioarele sau spatele papagalului. Fereste-te de orice colivie care are usi sau portite ce pot bloca pasarea. Unele custi au design sofisticat. Stai departe de ele de asemenea!. Fereste-te de zinc introdus in orice parte a  coliviei. Coliviile mai vechi sau vopsite contin zinc. Marginile colturoase ale coliviei sau ale accesoriile reprezinta un alt pericol de care trebuie sa te feresti.

Intretinerea custii papagalului
Coliviile ideale pentru papagali si alte pasari sunt coliviile care sunt usor de curatat si intretinut. Coliviile de otel inoxidabil si din fier  sunt candidatii ideali. Daca tava de jos se scoate usor atunci curatenia in colivie devine foarte usoara. Usile coliviei trebuie sa iti ofere posibilitatea de a curata usor colivia si de a avea acces usor la pasare. Vasele de hrana si apa trebuiesc de asemena scoase pentru curatare prin aceste usi ale coliviei.

Accesoriile coliviei papagalilor
Barele orizontale pe care papagalul sa se odihneasca sunt esentiale in colivia papagalilor. O astfel de bara trebuie asezata in apropierea fiecarui vas de mancare, la inaltimi diferite ale custii. ele trebuiesc ajustate la marimea pasarii, si de preferat este ca materialul din care sunt facute sa fie lemnul. Alege bare care sa difere in diamentru, pentru a preveni problemele pe care pasarile le pot avea la picioare. Poti adauga chiar ramurele naturale pe langa barele coliviei, pentru a face colivia mai placuta pentru papagal. Vasele pentru apa pot fi din otel inoxidabil, portelan sau plastic, dar primele 2 variante vor rezista mai mult in timp.

Securizarea usii coliviei
Incuietori speciale pentru papagali trebuiesc avute in vedere pentru fiecare colivie, pentru ca pasarea sa nu poata evada. Papagalii, si mai ales papagalii mari sunt pasari foarte inteligente, care pot deschide singure usa coliviie pentru a evada, asa ca nu-i subestima!
Tags:  pasari   papagali   colivie


3 comentarii

http://www.armelle-lebon.fr - 22.12.2014
I have installed/used skybb to get a week currently and do not understood this until My spouse and i arrived on this internet site using a randomly google search... http://www.armelle-lebon.fr http://www.armelle-lebon.fr

Rose - 18.05.2011
Foarte ajutator.O sa-mi foloseasca atunci cand o sa-mi iau un papagal si asta se va intampla foarte repede....

replica handbags - 07.07.2010
good post
Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici