animale de companie
Tags:  comportament sexual   specii   pasari   papagali

Inmultirea papagalilor Eclectus

Daca vrei sa imperechezi papagali Eclectus iata cateva idei ca sa poti face asta cu succes:

1. Masculul si femela Eclectus
Cel mai bine este sa tii masculul si femela impreuna inca de mici, iar daca acest lucru nu este posibil, cel putin permite-i papagalului tau sa-si aleaga singur perechea. Astfel sansa imperecherii creste real.

2. Papagalii Eclectus si alte specii de papagali
Papagalii Eclectus pot fi imperecheati si cu alte specii, desi e bine sa tii doar papagali eclectus in aceiasi colivie. Asta pentru ca ei au nevoie de intimitate, de a fi departe de alte specii galagioase. Daca doresti sa incrucisezi papagalul Eclectus cu alte specii alege doar o specie cu care este compatibil, adica o pasare care face parte din aceiasi subspecie ca si papagalii Eclectus.

3. Pregatirea cuibului
Pana ce nu observi semne de apropiere la o pereche de papagali nu le pregati nici un fel de cuib. S-a demonstrat ca daca femela se aseaza intr-un cuib inainte de a fi reusit sa-l invete pe mascul sa o hraneasca atunci sansele de reproducere scad foarte mult. O pereche de papagali poate face oua limpezi daca cuibul este oferit inainte ca ei sa creeze o relatie intre ei. Interesant este faptul ca femela papagal petrece in cuib pana la 23 de ore pe zi.

4. Amplasarea cuibului
Este foarte important sa plasezi cuibul in partea superioara a coliviei, cu cel mai mare grad de intimitate posibil, desi aceste aspecte devin mai putin importante o data ce cuplul incepe sa se reproduca. Locatia cuibului trebuie sa fie departe de zgomotele puternice, de traficul masinilor, de alte animale de companie sau de copii, dar in acelasi timp trebuie sa fie in siguranta fata de pradatori: soimi, pisici, rozatoare, reptile.

5. Lemnul si papagalii Eclectis
Si masculul si femela papagalilor Eclectus au nevoie de lemn pe care sa-l rontaie in timpul ritualului de curtare. Daca  nu ai bucati de lemn sa le pui la dispozitie ofera-le papagalilor crengute de copac curate si nestopite cu insecticide sau pesticide.

6. Hrana papagalilor Eclectus in timpul perioadei de inmultire
Pentru ca perechea de papagali sa se asigure ca va avea suficienta mancare pentru a-si creste puii trebuie sa le oferi o cantitate mai mare de mancare. Papagalii Eclectus adora sa manace orez brun copt, fasole, porumb,dar nu uitati sa le oferiti si cativa lastari tineri, o sursa de enzime naturale. De asemena adaugati oua fierte, tari, o sursa de calciu si proteine. Daca le oferiti o dieta completa iar papagalii vor avea parte si de lumina soarelui, atunci nu va fi nevoie de suplimentari ale hranei cu vitaminei si minerale. Lumina soarelui ajuta la producerea vitaminei D, care nu trebuie sa lipseasca, altfel nu va mai fi absorbit calciul din alimente. Un medic veterinar poate prescrie o sursa suplimentara de calciu pentru femelele care depun oua, daca va tineti papagalii in interiorul casei si aveti doar lumina artificiala.  Pe de alta parte o cantitate prea mare de vitamine poata face papagalii sa se comporte agresiv si sa se raneasca reciproc.

7. Baile papagalilor Eclectus
Cand papagalii Eclectus se inmultesc adora baile, mai ales baile in ploaie, sau in apa de ploaie. Le plac baile in timpul carora sunt stropiti cu apa curata dintr-o sticla cu pulverizator sau Baile intr-un vas cu apa. Din nefericire nu exista dovezi cum ca acetse bai ar ajuta cu ceva la calitatea reproducerii, dar ii fac pe papagali sa se simta bine.

8. Lumina solara si papagalii
Daca tii papagalii in interiorul casei ii poti stimula sa produca mai multi hormoni reproductivi, ceea ce le va spori dorinta de inmultire. Poti face acest lucru crescand in fiecare zi numarul de ore in care papagalii beneficiaza de lumina solara.

9. Ce ne facem daca papagalii nu se inmultesc?

Daca nu reusesti sa convingi perechea de papagali maturi sa se inmulteasca inceara sa-i plimbi impreuna, sau sa ii muti in alta colivie si in alt cuib. O schimbare a mediului poate fi pentru ei o idee buna si o metoda de a inlatura stresul. Aceasta metoda are mari sanse de reusita si papagalii tai ar putea incepe sa se inmulteasca..

10. Afrodisiacele pentru papagali

Iata cateva indicii referitoare la alimente care ar putea creste sansele de reproducere ale papagalilor. Nu sunt retete sigure, pentru ca fiecare cuplu de papagali are propria relatie si e posibil sa nu se placa. Ce putem face este sa folosim totusi aceste alimente care si-au dovedit deseori efectul.

Semintele de canepa stimuleaza un cuplu de papagali pentru reproducere. Pe de alta parte, daca ai pasari foarte incordate sau stresate incearca remedii herbalistice ca ceaiurile de musetel, floarea pasiunii, radacina de valeriana sau alte ierburi relaxante. Asta ar trebui sa calmeze papagalii si sa-i faca sa doreasca sa se reproduca. O marire a cantitatii de vitamina E se poate realiza prin hranirea papagalilor cu germeni de grau cruzi proaspeti, pentru ca vitamina E este foarte importanta pentru o reproducere cu succes. Cu toate acestea, nu e indicat sa depasiti nivelul de vitamina E de care un papaal are nevoie. Cresterea substantelor nutritive din hrana  ajuta cuplul sa incerce sa depuna oua.

In concluzie, papagalii Eclectus sunt destul de usor de in multit daca le oferiti o dieta corecta si un culcus pe gustul lor. Puii de papagal aduc multa bucurie si fericire stapanilor si sunt usor de crescut.
Tags:  comportament sexual   specii   pasari   papagali


3 comentarii

Elena - 19.02.2012
Papagalita mea a depus oua dar peste un timp a refuzat de la ele, dece, din ce cauza?

radu - 12.02.2012
asi dori mai multe informati despre inmultirea si hrana papagalilor eclectus

adelin - 29.01.2009
dgytduerguwqehr


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici