animale de companie
Tags:  specii   pasari   papagali

Papagalii Conure cu fruntea rosie

Papagalii Conure cu fruntea rosie traiesc in libertate in zonele sudice si centrale ale Peru-ului. Aceasta specie se confinda foarte usor cu papagalii Conure Mitred, impreuna cu care de altfel traiesc, in habitatul lor natural. Puii de Conure Mitred si puii de Conure cu fruntea rosie arata exact la fel. Doar dupa cateva luni se poate face diferenta intre cele doua specii, si aceasta diferenta nu e chiar usor de realizat. Este vorba despre o examinare foarte atenta a nuantelor penajului celor doua pasari, pentru a descoperi care din ele apartine fiecarei specii.

Conurele cu fruntea rosie au corpul aproape in intregime verde, cu putin rosu pe lateralele aripilor. Asa cum le arata si numele ele au o pata rosie pe frunte, care incepe de deasupra ciocului si continua pana la jumatatea capului. Penele de pe pieptul Conurelor cu fruntea rosie sunt mai deschise decat cele de pe restul corpului.

Conurele cu fruntea rosie sunt printre cele mai mari Conure, depasite fiind in marime doar de Conurele Patagoniene. La prima vedere nu se paote face diferenta intre felul in care arata o femela si felul in care arata un mascul.

Crescuti in captivitate papagalii Conure cu fruntea rosie sunt foarte buni companioni, jucausi, dar foarte galagiosi. Ei pot invata o gama larga de cuvinte, pentru ca au chiar il limbajul lor "pasaresc" un repertoriu foarte bogat de sunete.
Tags:  specii   pasari   papagali



Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici