animale de companie
Tags:  catel   dresaj   latra

Dresaj canin: comenzile "Taci" si "Latra"

Cateii latra prin natura lor. Deseori iti dorest ca ei sa latre, pentru ca astfel te apara de potentialii infractori sau te avertizeaza daca in preajma este vre-un pericol. Totusi uneori latratul cainelui poate deveni obositor, deranjant pentru stapanul lui. Cainele latra de teama, de plictiseala, cand are chef de joaca sau cand este emotionat.

Este bine ca daca doresti sa controlezi dorinta de latrat a cainelui tau sa-l inveti comenzile "taci" si "latra". Exista mai multe metode de a-ti face cainele sa taca sau sa latre, dar vom prezenta mai jos o metoda care functioneaza la majoritatea cainilor. Metoda de dresaj are dificultate medie si implica 10-15 minute de dresaj o data sau de doua ori pe zi. Cainele ar trebui sa stie sa execute ambele comenzi dupa cateva saptamani de dresaj.

Comenzile pe care le dai trebuie sa fie scurte, deci daca alegi sa folosesti alte cuvinte decat "Taci' sau "Latra", alege tot cuvinte scurte, sonore, usor de retinut de catre caine. Sa incepem asadar:

Atunci cand cainele latra indreapta-te spre el, ca sa observe ca ti-a atras atentia, apoi fa-l atent fluierand scurt, pocnind din degete sau facand alt gest sonor si scurt.

Atunci cand cainele aude acest sunet ar trebui sa se opreasca din latrat si sa te priveasca. Spune-i atunci: "Taci" cu o voce puterniaca, sonora, dar nu striga.  Apoi ofera-i cainelui tau o gustarica buna ca recompensa.

Repeta cat de des posibil comanda. Poti sa o repeti de cate ori latra, dar nu fa sedintele de dresaj prea lungi.

Atunci cand cainele pare sa inteleaga comanda "Taci" poti trece la comanda "Latra".

Pentru asta creaza o situatie in care cainele tau ar latra. Va functiona probabil foarte bine cu un prieten care sa-ti sune la usa sau sa bata la poarta. Atunci cand auzi sunetul spune cu o vice clara, limpede si puternica ""Latra".

Dupa ce cainele a latrat de 3-4 ori da-i o gustarica buna si mangaie-l spunandu-i bravo.

Cand se pare ca cainele intelege comenzile "Taci" si "Latra" poti sa incepi sa le folosesti impreuna, in aceiasi sedinta de dresaj. Da cainelui comanda "Latra" si dupa ce latra de cateva ori spune-i "Taci". Nu uita sa-l recompesezi de fiecare data cand executa bine o comanda.

Indicii utile
Este bine sa-i dai de fiecare data cainelui o gustare delicioasa, care sa-i placa foarte mult. El trebuie sa vada ca se merita sa indeplineasca comenzile pe care i le dai. De asemeena nu intarzia momentul in care il rasplatesti, ci da-i imediat gustarea.

Trebuie sa ai multa rabdare, pentru ca e posibil sa dureze cateva saptamani pana ce cainele va sti sa execute comenzile.

Comanda "Taci" nu trebuie data cainilor care nu latra, si nici intr-un caz puilor care nu si-au dezvoltatea de a latra, pentru ca altfel ei vor deveni confunzi si excesiv de tacuti.
Tags:  catel   dresaj   latraAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: