animale de companie
Tags:  pasari   papagali   colivie

Jucarii pentru papagali

Haideti sa ne imagina o colivie mare intr-o camera linistita...un papagal singur privind pe ferestra.....E cu siguranta o imagine cam neplacuta pentru un proprietar de papagal si mai ales pentru un iubitor de papagali. Nu poti fi mereu langa papagalul tau sa-l distrezi. De multe ori trebuie sa pleci in diverse locuri si sa-ti lasi papagalul singur acasa. Ce e de facut?

Raspunsul sunt jucariile pentru papagali! Ele iti vor face cu siguranta papagalul fericit! Jucariile il ajuta pe papagal sa-si dezvolte o personalitate sanatoasa si indeparteaza suferinta singuratatii. In plus, jucariile vor ajuta la pastrarea sanatatii ciocului papagalului. Si astea sunt doar avantajele pe care le simte papagalul..spun asta pentru ca fabricarea jucariilor poate fi o activitate relaxanta si pentru proprietar.

E ca si cum ti-ai petrece timp de calitate cu un bun prieten, pentru ca papagalii pot fi adevarati prieteni. Si asa cum poti forma o legatura cu o persoana asa poti sa-ti formezi o legatura cu papagalul tau. Nu-l mai trata ca pe un animal de companie si incearca sa-l privesti ca pe un coleg de camera. Trebuie sa incerci sa le cunosti personalitatea, ce le place si ce nu le place. Asta e singura modalitate prin care poti face o jucarie pentru papagali potrivita pentru pasarea ta.

Papagalul te va ajuta, mai ales daca il lasi sa iti tina companie cat timp ii fac jucariile. Papagalii pot fi curiosi la ceea ce faci, deci fii foarte atent la ce lasi in jurul tau pe masa unde lucrezi. Foarfecele, acele si ambalajele din plastic po tfi foarte periculoase pentru un papagal care se joaca cu bucatile de jucarie. Fiind alaturi de tine la crearea jucariei papagalul va fi mai putin timid in a se juca cu noua jucarie o data ce aceasta va  aparea in colivia lui.

O data ce ai reusit sa termini un numar de jucarii tot ce trebuie sa faci este sa pui cate o jucarie diferita in colivie de fiecare data, pentru ca papagalul sa nu se plictiseasca de jucariile lui si pentru ca, pe de alta parte, sa nu ajunga sa se teama de vreuna din ele. Trebuie sa ai grija ca jucariile sa fie mereu in perfecta stare, bine atasate de colivie si sa nu li se desprinda nici o pate. Fii atent la comportamentul papagalului fata de o jucarie noua. Daca papagalul incepe sa mestece si sa manace anumite parti va trebui sa indepartati jucaria. Daca jucaria are bucati de material sau sfioara care atarna va trebui sa le taiati pentru ca papagalul sa nu-si prinda picioarele sau chiar gatul in acestea si sa se raneasca sau se sufoce.

Fiti atenti cand cumparati bucatile din care veti forma o jucarie. Ele trebuie sa fie sigure pentru papagal, sa nu contina nici o parte cu zinc si alte chimicale periculoase. Si nu va fi dificil sa convingeti papagalul, chiar si pe unul obisnuit cu jucarii foarte colorate sa aprecieze si o jucrarie nevopsita. Materialele naturale, nevopsite sunt un stimulent natural pentru pasari, ca sa nu mai vorbim de papagalii timizi, care s-ar putea sa fie inhibati in fata bucatilor de jucarie prea colorate.  Nu trebuie neaparat sa vopsiti jucaria ca sa atrageti un papagal. Puteti folosi parti din plastic colorat sau acril. Asta va avea un impact considerabil asupra papagalului.

Nu trebuie sa adaugati nicicodata parfumuri sau arome partilor de jucarie colorate, pentru ca in final papagalul va ajunge sa mestece sau chiar sa manace vopseaua de pe ele.

Un alt element care i-ar putea place papagalului dumenavoastra ar fi sfoara. Cele mai populare sfori pentru papagali sunt sforile rasucite sau impletite. Sfoara trebuie sa fie 100% naturala, din bumbac, rasucita bine, pentru ca capetele libere pot ajunge sa prinda picioarele papagalului ca un lat. O alternativa pentru sfoara de bumbac este sfoara de iuta, netratata cu uleiuri, chimicale, si fara mirosuri adaugate. Cea mai buna este o sfoara de grosime medie, care poate fi usor innodata si trecuta prin gaurile unei jucarii.

Nu folositi niciodata la confectionarea jucariilor inele de la breloc sau agrafe, pentru ca papagalul isi poate prinde ciocul in ele sau isi pot rupe ungiile jucandu-se cu ele.  Alte lucruri care trebuiesc evitate sunt revistele si ziarele colorate, periutele de dinti, hartia igienica sau tuburile din interiorul sulului de hartie igienica sau a servetelor de masa, pungile de plastic, celofanul si firele invelite in plastic.

Daca veti sti ca cernelurile de pe revistele si ziarele tiparite ar putea sa va otraveasca papagalul iar tuburile din interiorul hartiei igienice contin diferite tipuri de lipici care contin zinc, veti intelege de ce trebuie sa le evitati. Celofanul si pungile de plastic, daca sunt mancate de papagal nu pot trece de sistemul digestiv si creaza blocaje in acesta. Periutele de dinti sunt facute din fibre de naylon, si multe au parti metalice.

Acum sa fim creativi. Aici incepe parte amuzanta. Cum am mai aratat, urmareste ce-i place si ce nu-i place papagalului. S-ar putea sa-i placa jucariile care clincane, sau jucariile din lemn. Daca papagalul  e mai timid da-i o jucarie mai simpla, formata din parti simple, legate de o sfoara, cu noduri intre ele.
Tags:  pasari   papagali   colivie


6 comentarii

iubiti mei - 06.05.2011
am si eu o intrebare?!papagali pot face raie sau paduchi?va multumesc de raspuns..

mary:* - 16.03.2011
am 4 frate!!ma-u zapacit:))dar ii iubessc fff mult ,dar unu e fff cuminte se joaca .iar ceilalti paraca sunt lei in cusca,ce le pot face?va besc:X

mirceaoanamaria - 04.02.2011
buna am 3 papagali care sunt jucausi si foate cuminti eu le dau de mancare morcovi;salate;rosii;mere;pere;struguri. trebuie sa fie spalate bine morcovii doar din gradina alfel ii otraviti iar aru sa fie curatat de coaja si spalat

andrei mihaela - 17.12.2010
am o agapornis este fetita mi e teama sa nu gresesc cu ceva in cresterea ei .o iubesc enorm este jucausa si plina de viata

florin - 02.08.2010
si io am un papagal foarte ager si jucaus

sdfsd - 10.01.2010
am o papagalita




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici