animale de companie
Tags:  pisica

De ce torc pisicile?

Oamenii interpreteaza de obicei sunetul pe care pisicile il fac cand torc ca pe un sunt ce exprima prietenia sau multumirea. Observatia se bazeaza pe faptul ca majoritatea pisicilor torc atunci cand sunt tinute  in brate si mangaiate de oameni. Interpretand acest sunet ca pe un semn de afectiune, majoritatea oamenilor adora sa asculte si sa tina in brate o pisica ce toarce.

Cu toate acestea, se pare ca nu doar placerea face pisica sa toarca. Este clar ca pisicile torc si atunci cand sunt nelinistite, nervoase sau cand sufera dureri mari, cu scopul probabil de a se linisti, de a se calma. Atunci cand pisica toarce isi poate reduce durerile, se vindeca mai repede si isi intareste oasele. Atunci cand pisicile torc si isi ascut ghearele pe pamant atunci ele incearca sa se elibereze de stres sau sa se aline de vre-o suferinta. Femelele cu pui vor toarce astfel, zgariind pamantul atunci cand devin prea stresate si obosite de atentia pe care trebuie sa le-o acorde puilor, si torc pentru a se linisti.

Este interesant de observat felul in care torsul este un semnal intre pisici, si nu doar in relatia dintre pisici si oameni. Pisicile femele torc atunci cand nasc, si dupa nastere, pentru a-si usura durerile si a se vindeca mai usor, in timp ce puii nou nascuti torc atunci cand sug, probabil pentru a transmite mamei semnalul ca "totul este bine".

Unele pisici, cu proprietati vocale mai puternice reusesc chiar sa miaune fara sa intrerupa torsul.

Toate pisicile domestice se nasc cu abilitatea de a toarce, pe care si-o dovedesc inca de la nastere, in timp ce sug. Nivelul pe care variaza gama de sunete pe care pisica le emite cand toarce este intre sunetele joase, profunde, pana la sunete inalte, fracturate, in functie de dispozitia pisicii si de temperamentul ei.
Tags:  pisica


2 comentarii

putza - 05.07.2009
putza

Andrada - 23.03.2009
Foarte interesant!




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici