animale de companie
Tags:  pisica

Vrei o pisica? Care sunt primii pasi

Pisicile sunt animale minunate de companie. Ca si oamenii, ele au personalitati diferite, unele sunt mai tacute si timide, altele sunt vesele si plinde de ghidusii, toate insa au  nevoie de atentie, ingrijire si iubire. Incearca sa pui interesele piscii tale mai presus de ale tale si nu incerca sa cresti o pisica daca o consideri doar o jucarie sau doar un mijloc de distractie. Responsabilitatea atunci cand vine vorba despre cresterea unei pisici este destul de mare iar decizia de a creste o pisica se aseamana cu decizia de a creste un copil. Atunci cand ai in fata un mic bot de blanita care miauna si te priveste duios esti gata sa spui ca va fi al tau, gandindu-te la dragalasenia si la giumbuslucurile sale.

Dar ai in vedere ca viata unei pisici este lunga si va trebui sa ai grija de ea ani in sir. Pisicile nu necesita ingrijiri speciale, nu sunt greu de hranit si de crescut, dar au nevoie de o atentie constanta si este bine sa fii sigur ca vei fi dispus multi ani la rand sa schimbi nisipul din ladita pisicii, sa-i oferi hrana in mod regulat si sa o duci la veterinar atunci cand va fi nevoie. Daca esti decis ca poti face asta iata cateva sfaturi despre ce trebuie sa faci atunci cand te-ai decis sa ai o pisica.

Cum iti alegi pisica
Cum am aratat mai sus, pisicile au trasaturi de comportament foarte diferite. Daca esti o persoana calma si linistita si alegi o pisica vesela si zburdalnica, gata sa-ti sara pe piept dimineata cand citesti ziarul, sau daca ai copii gata oricand de joaca si alegi o pisica nervoasa si agresiva e posibil sa ajungi sa regreti decizia luata. Pentru ca pisica ta sa fie asa cum iti doresti si sa ajungi sa o iubesti trebuie sa te familiarizezi cu comportamentul ei inainte de a decide sa-i devii stapan. De obicei, la varsta de 8 saptamani o pisica isi arata trasaturile de personalitate, deci poti sa-ti dai seama de temperamentul ei. Ai in vedere ca unele rase sunt mai agresive si nu le place sa fie mangaiate in timp ce altele sunt calme, se inteleg bine cu copiii sau cainii, iar altele debordeaza de energie.
Daca iti doresti o pisica de rasa incearca sa te familiarizezi mai intai cu trasaturi specifice rasei, desi in cadrul fiecarei rase indivizii pot avea comportament diferit.

Ca sa scapi de griji poti lau din start o pisica adulta. Astfel poti vedea mai usor cum se comporta de obicei si are avantajul ca este deja invatata sa faca la ladita cu nisip.

Castrarea pisicii

Unul dintre amanuntele care ar trebui sa te preocupe inca de cand ti-ai achizitionat pisica este neutralizarea acesteia din punct de vedere sexual. Castrarea pisicii este cat se poate de benefica sub toate aspectele. In primul rand indepartezi riscul ca pisica sa nasca pui carora sa nu le poti oferi o casa. Apoi, ai in vedere ca multe pisici si motani reusesc sa evadeze din case in periaoda caldurilor inmultind randul pisicilor vagaboande. Pe langa asta, iti scapi pisica de chinurile calldurilor nesatisfacute si indepartezi riscul aparitiei cancerului ovarian, uterin sau al cancerului testicular.

Vizita la veterinar
Nu uita sa vizitezi un veterinar imediat ce ti-ai luat o pisica. Medicul veterinar va face o fisa a pacientului si va avea astfel inregistrat un istoric al fiecarui pacinet. Pisica trebuie vaccinata, deparazitata si luata in evidenta medicului. Nu uita sa consulti veterinarul cel putin o data pe an pentru un control de rutina, si imediat ce apar probleme de sanatate ale pisicii tale: lipsa poftei de mancare, probleme ale pielii, umflaturi, caderi ale parului pe anumite zone, rani, urechi urat mirositoare, letargie, pierderi sau castigari excesive in greutate, sau alte probleme de orice fel.

Tags:  pisica


2 comentarii

PISILANDIA - 15.06.2010
Vreti sa fiti Parinte Adoptiv Temporar pentru o pisicutza? Vizitati-ne si veti afla tot ce trebuie sa stiti. Va asteptam pe site-ul nostru http://pisilandia.webs.com/

geta - 16.06.2009
cum sa dezveti o pisca sa-si faca nevoila pe jparchet?


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici