animale de companie
Tags:  hrana   pasari   papagali

Mancare pentru papagal

Alegerea mancarii pentru papagalul tau pare a fi o alegere usoara, dar daca privesti problema mai in amanunt vei constata ca e schiar destul de dificil. Piata din Romania ofera o gama variata de produse, unele dintre ele cu efecte negative asupra sanatatii papagalului tau, altele fara aceste efecte. Ceeea ce produce confuzie este faptul ca despre aspectele negative ale mancarii pentru papagali nu se vorbeste, si se lauda doar avantajele folosirii acesteia.

Cea mai buna modalitate de a face o alegere buna este sa te pui in locul papagalului tau. Gandeste-ete la ce ar cumpara el daca ar fi in stare sa cumpere mancare pentru papagali.

Ar alege produse care contin Etoxiquin, BHA sau BHT? Nu si daca ar sti ca de fapt aceste componenete sunt stabilizator pentru cauciuc, agent de anti-degradare pentru cauciuc sau pesticide! Atunci cand a fost introdus pe piata, in 1950, Etoxiquin  era folosit pentru productia de paprika si pudra de cilli si in nici un caz pentru productia de hrana umana sau pentru animalele de companie. Acest produs cauzeaza probleme ale ficatului, iar la caini creaza probleme de reproducere.

Peletele, semintele sau alte mancaruri pentru papagali contin vitamine artificiale, si asa cum le arata si numele sunt doar componenta artificala a vitaminelor reale. Sa luam vitamina C ca exemplu. Vitamina C produsa artificial contine acid ascorbic, dar vitamina C reala nu contine doar acest acid. Oamenii de stiinta au dovedit ca efectul vitaminei produsa sintetic nu este acelasi cu al vitaminei naturale.

Menadionul este de asemenea o substanta cu efecte negative introdusa in mancarea papagalilor, desi se pretinde ca este o sursa de vitamina K. Este recunoscut faptul ca Menadionul este toxic pentru copii si se interzice folosirea lui in tratarea deficitului de vitamina K.

Producatorul insusi pune un anunt de siguranta pe site-ul sau, aratand ca Menadionul trebuie manipulat cu masuri de protectie si cu manusi, masti si ochelari. Contactul cu pielea si ochii, si inhalarea produsului este foarte periculoasa, ca sa nu mai pomenim de mancarea acestuia, ceea ce cauzeaza iritatii ale pielii. Ce efect produce acest produs asupra unui papagal? Din nefericire insa Menadionul se gaseste in majoritatea produselor de mancare pentru papagali, chiar daca nu este folosit decat pentru a "fortifica" semintele cu vitamine.

Un alt component care nu ar trebui sa se gaseasca in mancarea pe care i-o oferi papagalului este zaharul rafinat, (sucroza) care poate provoca diaber, infectii si daune sistemului imunitar. Ca sa nu mai vorbim de colorantii si aromele artificiale! Mancarea pentru papagali care contine asemenea produse nu merita atentia ta!

Toate aceste produse sunt descrise destul de vast pe internet, asa ca poti face o mica cercetare pe cont propriu si sa te asiguri ce e bine sa-i oferi papagalului sa mamance, si ce nu.

Ca sa alegi o mancare pentru papagali sanatoasa, ai grija ca nici unul dintre produsele mentionate mai sus sa nu apara pe eticheta acesteia, in dreptul ingredientelor. O data gasit acest produs poti sa-l cumperi linistit. Sunt destul de multe firme producatoare de mancare pentru papagali, asa incat cu siguranta vei gasi si produse sanatoase, care sa-ti pastreze papagalul in forma.
Tags:  hrana   pasari   papagali


3 comentarii

bosh - 05.04.2011
este interesant.. si sugeti cei doi

flory pyky - 27.02.2011
e interesant acest site in legatura cu persoana ce de jos esti foarte prost'a

bordei - 28.10.2010
imi place foarte mult de site-ul asta si de aia sugi tu pula


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici