animale de companie
Tags:  pisica

Pareri gresite despre ingrijirea pisicilor

Pisicile sunt animale solitare si independente, nu? Asa ca este probabil cel mai bine sa imi las pisica in pace, va aprecia!
Este probabil cea mai comuna greseala pe care un nou proprietar de pisica o poate face! Pisicile sunt animale dragostoase, care au nevoie de atentie si iubire din partea stapanilor. Asa ca, iubeste-ti pisica, si poate se va indupleca si iti va toarce in poala!

Pisicile pot sa aiba grija de ele insele
Ei, fiecare pisica crede acest lucru, bineinteles, dar adevarul este ca ele nu mai sunt felinele fioroase precum stramosii lor. Pentru a duce o viata fericita ele au nevoie de ingrijire constanta, de verificarea sanatatii lor si de un mediu sigur.

Pisicile se spala singure!
Da, ele petrec un timp indelungat cu aceasta ocupatie, zilnic. Insa in anumite situatii, acest lucru nu este suficient. De asemenea, spalarea o data pe luna a pisicii cu sampon special indeparteaza parul mort (astfel ca mica felina nu il mai inghite o data cu toaletarea zilnica), si mai micsoreaza din potentialul alergenic al ei.

Pisicile sunt animale, trebuie sa experimenteze libertatea
Aceasta greseala a stapanilor de pisici se poate dovedi fatala pentru micile feline curioase. Masini, caini, oameni neiubitori de animale, ca sa nu mai vorbim de boli, otravuri etc sunt doar cateva din pericolele care pandesc pisicile iesite din mediul sigur.

Pisicile sunt animale, nu trebuie noi sa decidem daca se imperecheaza sau nu
Din nou, o greseala imensa pe care un stapan de pisica inconstient o poate face. Cu o populatie de pisici fara stapani in crestere exponentiala, tot ce avem nevoie sunt pisici in plus. Daca pisica dvs nu are valoare de exemplar de rasa, atunci cel mai bine pentru ea este sa o castrati. Este o operatie simpla, fara riscuri prea mari, care in plus are doar efecte benefice asupra animalului: scade riscul de anumite tipuri de cancer si domoleste agresivitatea (in special la masculi).

http://www.egirl.ro/Greseli-ale-stapanilor-de-pisica,a1170.html
Tags:  pisicaAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: